gtag('config', 'UA-131534168-1');

Eiland in het groen

Wonen in De Ooi

De Doesburgse wijk De Ooi wordt ook wel 'Eiland in het groen' genoemd. Een omschrijving die u goed zult begrijpen wanneer u de fotogalerij 'Mooi in De Ooi' bekijkt. Het is een eiland, daar het geheel omsloten wordt door de huidige en voormalige rivierbedding van de Oude IJssel. Mede hierdoor kent De Ooi geen doorgaande wegen door de wijk. De Ooi ligt centraal in de stad Doesburg. Het prachtige en zeer levendige historische centrum is op loopafstand. Hier vind u een ruim aanbod aan winkels, horeca, kunst en cultuur.

In de wijk zelf vindt u een een groto Aldi-supermarkt, een groentenzaak, een kapperszaak en een cafetaria. Er is een basisschool (motessori) en een ontmoetingsruimte (huiskamer) voor ouderen, een tenniscomplex, een kegelcentrum, een korfbalverenigin en er zijn fitnesscentra met fysiotherapeuten. (voor meer klik hier)

De wijk is omgeven door gebieden waar u kunt wandelen en fietsen. Een wandeling over 'De Hoge Linie', de oude verdedigingswerken van de stad, is een aanrader. Ook is het leuk om over de dijk langs de Oude IJssel te lopen, waar rijnaken en plezierschepen varen en het is er een waar vogelparadijs. Daar waar de Oude IJssel in de IJssel uitmondt vindt u, naast een jachthaven, een stuw, een schutsluis, een ophaalbrug en een vispassage die u kunt bezichtigen.

De Ooi is een wijk waar veel positieve ontwikkelingen plaatsvinden. Er wordt gestart met het project 'De Blauwe Knoop'. Hierin zijn de aanleg van het Looierspark en de bouw van woningen aan de Oude IJssel opgenomen. Verder heeft de wijk een speerpuntfunctie wat betreft duurzaamheid.

U vindt alles (en meer) hierover op het tabblad 'Over De Ooi'.